TÁROLÁS

Az AHS olajat tárolja száraz, hűvös helyen, napfénytől védve!

Az AHS olajat legjobb, ha felbontás után hűtőben tárolja, és 3 hónapon belül elfogyasztja - (gyermekeknél fordulhat elő, hogy egy üveg akár több, mint két hónap alatt fogy el).

ADAGOLÁS

Az adagolásról: testsúly kilogrammonként 0,1 ml-t javasolunk bevenni.

Egy 65 kg-os felnőtt személy esetében 6,5 ml /nap.

Mivel az AHS olaj nem gyógyszer, emiatt ha 1-1,5 ml-rel felfele vagy lefele eltér az ajánlott dózistól, az maximum csak a hatás elérésének gyorsabb vagy lassabb megvalósulásához vezet.

Az első hónapban érdemes lehet 50%-kal magasabb dózist szedni a hatás gyorsabb kifejlődése érdekében.


Csecsemők: vagy az anyatejjel szívhatják magukba, ha az anya a neki ajánlott dózist megkapja, vagy ha tápszert kap a csecsemő, akkor egy kiskanálnyi elkészített tápszerhez keverhetünk testsúly kilogrammonként 1-2 csepp AHS olajat és a kiskanálból ügyesen ki tudja szürcsölni a baba - kérjük, a termék közvetlen csecsemőknek való adása előtt kérdezze meg házi gyermekorvosa véleményét is!

Nagyobb gyermekek esetében a fentebb említett testsúly alapú dozírozást ajánljuk.

Idősek esetében sincs szükség a dózis növelésére vagy csökkentésére.

Mire kell még figyelni?

- Ne szedje a halolajat, ha hal allergiája és/vagy E-vitamin allergiája van

- Az AHS olaj természetes módon növeli a D-vitamin szintet. A halolajon kívüli túlzott D-vitamin bevitel esetén oda kell figyelni, nehogy D-vitamin túladagolás forduljon elő (napi 2000-3000 NE D-vitamin mellé nyugodtan szedhető az AHS olaj) Napi 5000 NE D-vitamin még biztosan nem okoz túladagolást.

- Az AHS olaj pajzsmirigy túlműködés esetén fokozhatja a tüneteket, emiatt konzultáljon orvosával

- Vérhígítók hatását fokozhatja, így ha valamilyen vérhígítót szed, az AHS olaj szedése előtt konzultáljon orvosával

- Májelégtelenség esetén is javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával a szedés elkezdése előttAz AHS olaj OGYÉI notifikációs száma (NEM ENGEDÉLYSZÁM): 21457/2019